Mehmed Göktaş: "Sen sadece bir sayısın dostum!"

​Yazar Mehmed Göktaş, bugünkü köşe yazısında "Varsın birileri seni bir tek sayı ile ifade etsin, rakamlardan bir rakamla tanımlasın. Eğer Rabbin seni "kulum" diye muhatap alıyor ve sana değer veriyorsa gerisi hiç gam değil." İfadelerine dikkat çekti.

Mehmed Göktaş:

Advert

Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmed Göktaş, bugünkü köşe yazısında "Sen sadece bir sayısın dostum!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.
 
Göktaş'ın yazısının tamamı şöyle:
 
Özellikle şu günlerde tek bir sayıdan ibaretsin dostum, hepimiz için söylüyorum. Hem de akşam ekranlara gelen o rakamların en sonundaki rakamsın. Ölmüşsen eğer ölenlerin sonuna eklenen bir rakam, kalmışsan kalanların sonuna eklenen bir sayısın vesselam.
 
Bugün ölenlerin sayısı 125 ise seninle beraber 126 olur, başka da bir şey olmaz. Hiç kimse bu yüz yirmi altıncı kişi de kim miş, neyin nesiymiş? demez, boşuna bekleme.
 
Aman şu günlerde ölmemeye bakın, dişinizi sıkın daha sonra ölürsünüz diye telefonlaştığımız dostlara espri yapıyoruz ama işin içinde gerçek payı da yok değil.
 
Evet, bazen böyle tek bir rakam bizi ifade etmeye yetiyor ve artıyor bile.
 
Gerçi normal günlerimizde de bizler hep rakamlarla ifade edilmiyor muyuz ki? Tamam, belki o zaman tek bir sayıdan, tek bir rakamdan ibaret olmayabiliriz, on-on bir rakamlı kimlik numaralarımız, telefon numaralarımız, öğrenciysek okul numaralarımız, şifrelerimiz, plakalarımız, kapı numaralarımız, sayaçlarımız. Bu arada işlerimizi yapabilmek için gittiğimiz kurumlarda aldığımız sıra numaralarımız...
 
Aslında kapitalist dünyada rakamların işgali ve hakimiyeti altında yaşıyoruz, hep rakamlar konuşuyor.
 
Sizleri bilmem de şahsen ben sayılarla, rakamlarla ifade edilmeyi, rakamlardan bir rakam olmayı bir türlü içime sindiremiyorum.
 
Rakamların olmadığı bir hayat tarzı, özellikle insanlığın ön planda olduğu dünya galiba çok güzel bir dünya olmalı.
 
Diyorum ki inşallah, Allah katında böyle değilizdir, Rabbimizin yanında biz bir sayıdan, bir rakamdan, grafiklerde ufak bir çizgiden ibaret değilizdir?
 
O’nun bizi "kulum" diye muhatap alacağını umuyoruz. Tabi ki bu birazcık bize bağlı, bizim bu dünyada nasıl bir hayat sürdüğümüze bağlıdır.
 
Fakat üzülme dostum, varsın birileri seni bir tek sayı ile ifade etsin, rakamlardan bir rakamla tanımlasın. Eğer Rabbin seni "kulum" diye muhatap alıyor ve sana değer veriyorsa gerisi hiç gam değil.
 
Peki, Rabbimizin yanındaki değerimizi hiç merak ediyor muyuz? Bunu sahabe merak etmiş ve Efendimize (sallallahu aleyhi vesellem) sormuş; "Bir kimse Allah katındaki değerini öğrenmek istiyorsa Allah’ın kendi yanındaki değerine baksın" cevabını almış.
 
Kendi kendimize bu soruyu sorup cevabını da düşünerek Ramazana giriş yapsak diyorum dostum. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: