HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ekonomik sıkıntılara ilişkin çözüm önerileri paylaştı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşanmasına karşın çözüm önerilerinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ekonomik sıkıntılara ilişkin çözüm önerileri paylaştı

Advert

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam Koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşanmasına karşın çözüm önerilerinde bulundu.

Açıklamanın Tam Metni;

Bismihi Subhanehu

Malum salgın nedeniyle dünyanın birçok yerinde olduğu gibi bizler de büyük bir musibeti yaşıyoruz. Yüce Allah bizleri ve bütün Müminleri korusun! Musibetin aylar süreceği konusunda değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu nedenle sağlık açısından gerekli önlemlere azami derecede riayet etmekle beraber, ekonomik hayatın idamesi için çalışmak ve bir düzen oluşturmak da lazımdır.

Mevsim itibariyle tarım ve hayvancılık konusunda zamanında gerekli çalışmalar yapılmadığı takdirde geç kalınacak ve özellikle tarım ürünleri konusunda sıkıntı yaşanacağı bilinen bir gerçektir. Salgının aylarca süreceği ihtimaline göre tarım ve hayvancılık konusunda üretim yapabilecek tüm vatandaşların bir an evvel -Bilim Kurulunun belirlediği tedbirleri ve karantina şartlarına uyarak- üretim için gerekli çalışmaları yapmaları tedbir açısından önemli bir katkı olacaktır.

Önümüzdeki günlerin daha sıkıntılı olabileceğini de dikkate alarak tarım işlerinde; büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığında veya başka iş kollarında üretim yapabileceklerin gerekli çalışmaları başlatmaları, önümüzdeki sıkıntılı dönemin atlatılması açısından önemli bir adım olacaktır. 

Musibetlerin genel olduğu zamanlarda herkese görevler düşmektedir. Üretim yaparak ekonomik hayata katkı yapanlar kadar diğer vatandaşların da tasarruf yaparak, harcamalardan kısarak ve zorunlu harcamaların dışındaki harcamaları erteleyerek bu sürece katkı sunmaları önemlidir.

Şehirdeki ticareti durmuş, ancak tarıma elverişli arazileri olan veya hayvancılık mesleğini icra edebilecek vatandaşların söz konusu alanlara yönelmeleri, temel gıda maddelerinin üretimiyle ilgili yaşanacak zorlu günlerin atlatılması için faydalı olacaktır. 

Sınırlı sayıda memur ve görevlilerin dışında üretim yapabilecek insanlarımızın önemli bir kısmı bu süreçte çalışmamakta ve evlerinde kendilerini izole etmektedirler. Elbette salgından korunmak için gereken tedbirleri almak önemlidir ve gereklidir; ancak bununla beraber imkân sahibi vatandaşların bu sıkıntılı dönemi -yukarıda ifade edildiği gibi- farklı alanlarda üretime katkı sağlayarak geçirmeleri daha hayırlı olacaktır. 

Allah azze ve celle yar ve yardımcımız olsun! Bu musibeti atlatmayı hayırlısıyla nasip ve müyesser eylesin!

Allah’a Emanet Olunuz

Advert

Paylaş: