Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehirlerarası seyahat valilik iznine bağlanmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirus tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehirlerarası seyahat valilik iznine bağlanmıştır

Advert

Bilim Kurulunun toplantısının ardından alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulun aldığı kararları önemsediğini belirterek, alınan 7 kararı açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Dünyanın tamamını etkisi altına alan Covid-19 hastalığı giderek yaklaşıyor ve daha çok can alıyor. Ölü sayısının 27 bine yaklaştığı bu büyük felaket herkesle birlikte bizi de etkilemiştir. Ülkemizde de bugün itibarıyla 5698 toplam vaka ve maalesef 92 can kaybı vardır.  Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 42'si iyileşmiştir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Covid-19 hastalığı ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik. Birliğimizi,  dayanışmamızı, kardeşliğimizi ne kadar güçlü tutarsak Allah'ın izniyle bu süreçten o kadar az hasarlı çıkarız."
 
"Rehavete kapılmayacağız, karşımızdaki tehdit çok ciddidir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paniğe asla kapılmayacağız, çünkü bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Her bir vatandaşımızın bu hastalığın yol açabileceği vahim sonuçların farkında olduğuna inanıyorum. Devlet olarak tedbirlerimizi alacağız diğer yandan vatandaşlarımız her biri tedbiri alacaktır. Pek çok ekonomik tedbiri hayata geçirdik. 100 milyar liranın üzerinde ekonomik destek programı hazırladık. Meclisimiz de gereken mevzuat değişikliği yaptı. İşsizlik Fonu'nu güçlendirdik, kredi fonunu güçlendirerek esnaf ve sanatkârımızı destekliyoruz. En düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak bu kesime nefes aldırdık. Emeklilerimize bayram ikramiyesini Nisan başına çektik. Ülkemizde 2 milyon dar gelirli haneye biner lira nakit desteği veriyoruz. Sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı rahatlatacak tedbirleri hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.
 
Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan yeni tedbir paketini hayata geçirmeyi kararlaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları şöyle açıkladı:
 
1- Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlanmıştır.
2- Özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecektir.
3- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacaktır.
4- Ören yerleri gibi alanlar hafta sonu kapalı olaca, hafta içi de toplu olarak bulunulamayacaktır.
5- Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacaktır.
6- Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdirilmiştir.
7- Valilerimizin başlandığında pandemi kurulu oluşturularak alınan tedbirlerin takibi yapılacak, gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak şu ifadeleri kullandı: "Ev ve işyeri dahil her ortamda sosyal mesafeye dikkat ederek, toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, alışveriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak tedbirlerin etkinliğini arttırmamız şarttır. Milletimizden sabır, fedakarlık ve dirayet bekliyoruz.  Bu tedbirlerin dahi ileri ulaşmasını istemiyorsak gönüllü karantina kurallarına riayet etmeliyiz. Gönüllü karantina, yani evimizden çıkmayacağız."  (İLKHA) 
 

Advert

Paylaş: