Mevcut veriler dikkate alındığında ‘Elazığ Afete Maruz Bölge’ statüsüne girmiştir.

Elazığ HÜDA PAR İl Başkanlığı Deprem ile ilgi son günlerde yaşanan ‘Elazığ Afete Maruz Bölge’ tartışması ile ilgili açıklama yaptı.

Mevcut veriler dikkate alındığında ‘Elazığ Afete Maruz Bölge’ statüsüne girmiştir.

Advert

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı Depremden sonra alıncak tedbirle ve  ‘Elazığ Afete Maruz Bölge’ konusunda son zamanlarda yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
24 Ocak depremiyle büyük bir afetle karşı karşıya kalan insanların ciddi travma yaşadığını, üzerinden günler geçmesine rağmen devam eden artçı depremler nedeniyle depremin şokunun atlatılamadığını belirten Kavaklı açıklamasının devamında;
"Depremin oluşturduğu maddi ve manevi yıkım kolaylıkla atlatılacak gibi de görünmemektedir. Bilanço her geçen gün ağırlaşmaktadır. Binlerce vatandaşımız çadırlarda yaşamaya mecbur kalmıştır. Evleri ve iş yeri yıkılacak olan halk, eşyalarını sağlam binaların boş dükkanlarına taşımış, kiralık yer bulamamaktadır. Depremde 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce bina ağır hasar almıştır. Binalarımız depremde yorgun düşmüş, olası bir sarsıntıya dayanacak güçte değildir. Ayrıca esnafımızın zarar gören iş yerleri dikkate alındığında ekonomik endişe kendini hissettirmektedir." dedi.
‘Afete Maruz Bölge’ ve ‘Afet Bölgesi’ kavramları etrafında gereksiz bir tartışma içerisinde olmaları ilginçtir
Mevcut veriler dikkate alındığında ‘Elazığ Afete Maruz Bölge’ statüsüne girdiğini,  halkın çoğunluğu da Afete Maruz Bölge ilan edilmesini istediğini belirten Kavaklı açıklamasını şöyle devam etti;
"Böyle bir zamanda yetkilile ‘Afete Maruz Bölge’ ve ‘Afet Bölgesi’ kavramları etrafında gereksiz bir tartışma içerisinde olmaları ilginçtir. Bu tartışmanın halka hiç bir faydası yoktur. Mesele Elazığ'ın inşası, kalkındırılmasıdır. Adının ne olduğu önemli değildir. İlimizi kısa sürede kalkındıracak adımlar ivedilikle atılmalıdır. 
İlimize has teşvikler çıkarılarak ticaret ve yatırım normal seyire kavuşturulmalıdır. Hasarlı binaların yoğun olduğu mahallelerde kentsel dönüşümle modern yaşam alanları oluşturulmalıdır. Mağduriyet ortandan kalkıncaya kadar vergi ve SGK primleri alınmamalı, geriye dönük vergi ve SGK prim borçları silinmelidir. Ödemesi ertelenen doğalgaz elektrik ve su faturaları silinerek, sonraki ay faturalarında da indirim yapılmalıdır.
Ağır hasarlı olup yıkılacak ev ve işyerleri yapımı hızlandırılmalı, hibe ve başka yollarla ödemeler kolaylaştırılmalıdır. 
Halkın tüm talepleri valilikte oluşturulan kriz masasının gündem maddesi olmalı, Elazığ’daki yaşam şartları tümden iyileştirilmelidir." dedi.

Advert

Paylaş: