1,5 milyon kişinin hesabına e-haciz konuldu

Devlete borcunu ödeyemeyenlerin banka hesabına e-haciz konması uygulamasında ikinci dalganın başladı. 1,5 milyondan fazla kişinin hesabına e-haciz konduğu öğrenildi.

1,5 milyon kişinin hesabına e-haciz konuldu

Advert

Devlete borcunu ödeyemeyenlerin banka hesabına e-haciz konması uygulamasında ikinci dalga başladı. 1,5 milyondan fazla kişiyi kapsayan e-haciz sonrası, vatandaşların hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın ettiği bildirildi.
 
Ekim ayında gündeme gelen ve 3,3 milyon kişiye gönderilen e-hacizlerde ikinci dalga başladı.
 
Motorlu Taşıtlar Vergisi, mahkeme harç borcu, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu, sigara cezası, köprü kaçak geçiş gibi tüm borç ve cezalar için e-haciz yapıldı.
 
1,5 milyondan fazla kişiyi kapsayan ikinci e-haciz sonrası, vatandaşlar hem paralarını çekmek hem de borç ödemek için bankalara akın etti.
 
Ekim ayında yapılan e-haciz işlemlerine göre, yapılan bu son işlemlerin kapsamı da genişletildi. Çalışıyor olsun veya olmasın, hesapta bakiye olsun ya da olmasın kişilere e-haciz gönderiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlarla birlikte, KYK borcu olup henüz çalışmayanların da hesaplarına e-haciz yapıldı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: