Elazığ’da 250 binden fazla ağaçlandırma yapıldı

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi Elazığ'da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Elazığ’da 250 binden fazla ağaçlandırma yapıldı

Advert

11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası çerçevesinde 8. Kolordu Komutanlığı sahasında fidan dikimi töreni düzenlendi.
 
8. Kolordu Komutanlığı sahasında yapılan fidan dikimi törenine Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile birlikte, TDV Yurtlarında kalan bir grup öğrenci Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilerek programa iştirak etti.
 
Fidan dikimi öncesi bir açıklama yapan Sarıkaya, kampanyanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklendiğini belirterek, "Bugün fidan, yarına nefes diyoruz. Güzel ilimiz Elazığ’ımızı yeşillendirmek istiyoruz. Ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, evlatlarımıza daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Bundan böyle ağaç bayramı olarak kutlanacak olan 11 Kasım 2019’da toprakla buluşturduğumuz 13 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacaktır." dedi.
 
Ayrıca kendisinin sahiplendiği fidanın Palu/Gökdere ağaçlandırma sahasında toprakla buluştuğunu aktardı.
 
Türkiye'de, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan kampanya Türkiye genelinde 13 Milyonu aşarken,  Elazığ’da da 256 bin fidanla hedeflenen sayısı geçti.
 
Törende; Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşlara ücretsiz meyve fidanı dağıtırken, programa katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar fidanları toprakla buluşturdu. (Mustafa Daştan-İLKHA)
 

Advert

Paylaş: