Elazığ'da 3'üncü Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Elazığ'da 3'üncü Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışı yapıldı. Fuarda 82 firma ve 200 yakın markanın sergilenecek.

Elazığ'da 3'üncü Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Advert

Fuar açılışında konuşma yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, fuarın ekonomiye katkı sağladığını belirtti.

Kaldırım, "Özellikle çiftçimize, tarımımıza ve hayvanımıza ciddi katma değer verecek güzel bir etkinlik. Bu fuar, çiftçimize, üreticimize, tarım ve gıda sektöründe iştigal eden üreticilerimize, Elazığ'ımıza ve ülkemize inşallah ciddi katkılar verir." dedi.

HABERİN VİDEOSU

"Bu sene hedef 40 bin ziyaretçi inşallah"

Kaldırım, "Burada sergilenen 82 firmanın, yetkilinin ve katılımcının sergilediği 200'e yakın markayı hepimiz göreceğiz. Geçen yıl hem ilimizden hem de il dışından 35 bin katılımcı fuarı ziyaret ettiler. Bu sene hedef 40 bin inşallah. Yeni fuar alanı ile birlikte hem bölgede hem de ülkemizde, hem fuar sayısı artacak hem de katılımcı sayısı artacak ve başarılı hale gelecektir inşallah. İlimiz, tarım ve hayvancılık yönünden markası olan bir şehir. Gelişen bir şehir, hem de kültür geçmişi sağlam bir şehir. Dolayısıyla markalaşmış olan orciğimizle, Ağın leblebisi ile boğazken üzümüyle inşallah sadece ulusal pazarlarda değil, uluslararası pazarlarda da hem ciddi markalaşma hem de pazarlama çalışmaları yürütülmekte. Tabi üretimden ziyade katma değer oluşturma, katma değer ürünler yapma, markalaşma ve yeni pazarlara açılma çok önemli bir konu" ifadelerini kullandı.

Elazığ İl Tarım Müdürü Turan Karahan, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na hem il içinden hem de çevre illerden ciddi manada iştirak olduğunu dile getirdi.

"Malatya, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Muş gibi illerimizden gelen üretici ve çiftçilerimizi 4 gün boyunca burada ağırlayacağız"

Karaman "Elazığ ilimizin geçit bölgesinde yer alması münasebetiyle Malatya, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Muş gibi illerimizden gelen üretici ve çiftçilerimizi 4 gün boyunca burada ağırlayacağız. Yeni teknoloji ve bakım ekipmanları üretici ile doğrudan buluşturacağız. Fuarımızın başta ilimize sektörümüze bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum. 2'ncisini geride bıraktığımız ve 3'üncüsünü açmakta olduğumuz fuarımızı inşallah 40 binin üzerinde bir ziyaretçiyi hedefleyerek geliştirilmiş olan tohum ve fidanlıkların, makine ekipmanların direk üretici ile buluşmasını sağlayacağız." dedi. (Mustafa Daştan-İLKHA)


Advert

Paylaş: