Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 sürekli işçi alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 3 bin 243 sürekli işçi alımı yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 sürekli işçi alacak

Advert

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere 3 bin 243 sürekli işçi alımı yapacaklarını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kasapoğlu, sürekli işçi alımının Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yapılacağını ve duyurusunun 11 Şubat Pazartesi günü 00:00 itibarıyla bakanlığın web sitesinden yapılacağını bildirdi.

Başvurular, İŞKUR'un internet sitesi üzerinden 11 Şubat ile 15 Şubat tarihleri arasında online olarak yapılacak.

Sürekli işe alınacak 3 bin 243 kişiden 278’i engelli, 146’sı eski hükümlülerden seçilecek ve temizlik görevlisi olarak işe alınacak. Bunlardan başvuru yapacakların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekecek. Engelli ve eski hükümlüler 27 Şubat günü noter huzurunda kuraya tabi tutulacak ve kura sonucunda belirlenecek asıl adaylar ileri bir tarihte sözlü sınava tabi tutulacak.

Bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere alınacak sürekli işçilerin meslek kolları; Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri, Muhasebeci olarak belirlendi.

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ve Muhasebeci olarak işe alınacaklar sözlü sınava tabi tutulacaklar. (İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: