Japon Vakfı Yetkilileri Palu Yatılı Bölge Ortaokulunu Ziyaret Etti

Türk Japon Vakfı afet eğitimi projesi kapsamında Palu Yatılı Bölge Ortaokulunu ziyaret etti.

Japon Vakfı Yetkilileri Palu Yatılı Bölge Ortaokulunu Ziyaret Etti

Advert

Türk Japon Vakfı, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye ofisi ile birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD Bursa Afet Eğitim Merkezi işbirliğinde, öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak  afet eğitimi projesi yürütmekteydiler. Bu kapsamda 27.04.2018 tarihinde Palu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Türk Japon Vakfının misafiri olmuşlardı.

Bu proje Türk Japon Vakfı tarafından Hyogo Türkiye Dostluk Fonu bütçesiyle gerçekleştirilmektedir.

 Proje kapsamında ‘gönül bağları dostluk köprüsü: afet eğitimi davet programı’na Palu, dan 12 öğrenci ile 2 öğretmen mayıs ayında katılmış yine aynı sayıda çeşitli illerden gelen öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Ankara ve Bursa’da afet eğitimi almışlardı.

Bu proje çerçevesinde, bu kez Bursa, Düzce-Kaynaşlı ve Ankara’dan gelen Türk ve Japon eğitmenler daha önce bu programa katılmış olan öğrenci ve öğretmenlerin desteğiyle Palu Yatılı Bölge Ortaokulunda yarım günlük afet eğitimi etkinliği gerçekleştirdiler. Okuldaki tüm öğretmenlere 1 ders saati süresince afetlerde öğretmenlerin rolü hakkında bilgilendirme yapıldı ve  bir ders saatinde de uygulamalı olarak temel ilk yardım eğitimi verildi. Okuldaki  tüm 5-6-7. sınıf  öğrencilerine afet eğitimi bilgilendirmesi, gerek gölge sanatı Karagöz-Hacivat, gerekse afet eğitim istasyonlarında uygulamalı yapıldı.

 

Eğitim Bir Sen Palu İlçe Başkanı ve Yatılı Bölge Ortaokul Müdürü Sedat Hekimoğlu Türk Japon Vakfı, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye ofisi, Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD Bursa Afet Eğitim Merkezinden kendilerini ziyarete gelen tüm çalışanlarına çok teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Advert

Paylaş: