Arıcak`ta Nesli Tükenen Semender Bulundu

Elazığ`ın Arıcak İlçesinde nesli tükenmekte olan ve nesli tükenmekte olan sarı benekli Türk Semenderi adlı sürüngen hayvan bulundu.

Arıcak`ta Nesli Tükenen Semender Bulundu

Advert

Bugün akşam saat 21:00 civarı  Arıcak Merkezde  bir arkın içinde sarı benekli sürüngen bir hayvan olan Türk Semender`i bulundu.

HABERİN VİDEOSU

Kendi işletmelerinin önünde oturuyor iken, yanlarında bulunan arktan çıkan hayvanın rengi, dikkatini çektiği için yakaladığını dile getiren Cemal Kuran şu açıklamalarda buludu;

“Hayvanın rengi dikkatimi çekti. Bende özen göstererek yakaladım. Önceden yakaladığım hayvan hakkında herhangi bir bilgim yoktu. Daha sonra internette araştırdım. Nesli tükenen bir hayvan olduğunu öğrendim. Şu an bu hayvan elimde ve yetkililerin bir an önce bu nesli tükenen Türk Semenderini koruma altına almalarını istiyorum” dedi.

Yaptığımız araştırmada kuyruklu kurbağa cinsinden olan Türk Semenderi Adana, Mersin, Hatay, Erzincan, Bitlis ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerleşim gösterir. Vücut kalın yapılı olup 25 santimetre olabiliyor. İsmini vücudunun üzerindeki sarı lekelerden almıştır. 3 ile bin metre yükseklik arasında yaşamaktadır. Nesli tükenmekte olan hayvanlar kategorisinde olduğu öğrenildi.

Advert

Paylaş: