“Şehitlerin kanları mübarektir”

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 9 Haziran 2015 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın eşi Gülşen Baran, eşinin mütevazı, güler yüzlü ve yardım sever biri olduğunu söyledi.

“Şehitlerin kanları mübarektir”

Advert

9 Haziran 2015 tarihinde PKK'liler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın eşi Gülşen Baran, 4 yetim çocuğu ile birlikte bir bayramı daha buruk ve gözü yaşlı geçirecek.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde PKK'liler tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran'ın ailesi, Baran'ın katledilişinin yıl dönümünde konuştu.

Aytaç Baran'ın "Kur'an bülbülü, yardımsever, merhametli ve sevilen bir Müslüman" olduğunu belirten Gülşen Baran, eşinin herkes tarafından nasıl bir şahsiyete sahip olduğunun ve nasıl şehit edildiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Çocuklar sürekli babalarını soruyorlar”

Çocukların sürekli babalarını sorduklarını ve "baba" kelimesinin kendileri için çok anlam ifade ettiğini belirten Baran, “Bir annenin hem anne hem de baba olması çok zor, çocuklar sürekli babalarını soruyorlar. Elimden geldiğince ben de anlatmaya çalışıyorum. Baba kelimesi bizim için çok anlam ifade ediyor. İki çocuğum biraz büyük anlıyorlar ama 7 yaşındaki oğlum sürekli soruyor. ‘Baba niye gelmiyor, biz onu özlemişiz.' cümlelerini sürekli kullanıyor. Eşimin dernekte ve camide yaptığı fedakârlığı, işleri elimden geldiği kadarıyla çocuklarıma anlatmaya çalışıyorum.” dedi. 

“Eşim gerçekten çok merhametli bir insandı”

Eşinin çok merhametli biri olduğunu belirten Baran şunları söyledi: “Irkçılığı savunanlar Müslüman kesimin İslam’ı yaşamaması için ellerinden geleni yapıyor. Her çeşit baskıyı uyguluyorlar. Kendi düşüncelerini Kürd halkına dayatmak için eşim gibi İslam ve Müslümanlara hizmet eden şahsiyetleri ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. İnşallah hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. İslam dini şefkat ve merhamet dinidir. Eşim gerçekten çok merhametli bir insandı. Eşim de İslam’ı benimsediği için çevresindeki çocukları da öyle yetiştirirdi. Onlar ise çocukların eline molotof veriyorlar.  Bir çocuğa ne verirsen çocuk onu alır, bu ailede de öyledir. Çevrede de böyledir. En çok İslam ve Kur'an terbiyesi almalarını istiyorum. İslam yolundan gidip babalarını daha iyi tanımalarını, daha iyi anlamalarını isterim. Allah’ın izniyle ileriki zamanlarda inşallah öyle olur.” ifadelerini kullandı.

Baran, “Artık gözlerini açsınlar. Eşim ve Yasin Börü nün kanları mübarektir. Herkesin onların neden şehit olduklarını anlamalarını istiyorum. Her zaman aynı şeyler yaşanmasın. Anlayışları sadece zulüm, kan akıtmak, gözyaşı akıtmaktır. Böyle insanlar Kürdlerin temsilcisi olamaz. Kürtlerin temsilcisi ancak Peygamber Efendimizi bilen, tanıyan insanlardan olur.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş: