Afganistan Taliban'a karşı mücadelede koşulsuz ateşkes ilan etti

HABER MERKEZİ - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban'a karşı mücadelede koşulsuz ateşkes ilan etti. Kadir Gecesi'nden başlayarak Ramazan Bayramı'nı kapsayacak geçici ateşkes, 20 Haziran'da sona erecek.

Afganistan Taliban'a karşı mücadelede koşulsuz ateşkes ilan etti

Advert

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'a yönelik operasyonların Ramazan sonuna kadar durdurulacağını ilan etti. 12-19 Haziran arasında sürecek ateşkesin, IŞİD'i kapsamadığı belirtildi.

Afganistan Devlet Televizyonu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Gani, hükümetin ülkede "barışçıl bir çözüm" sağlanması konusunda güç ve iradesini bu şekilde ispat ettiğini öne sürdü. Taliban'dan ise ateşkese ilişkin yorum yapılmadı.

Gani şubat ayında 16 yıllık savaşı bitirmek için Taliban'ı meşru bir siyasi parti olarak tanımayı önermişti. Taliban mahkumlarının bırakılması, seçimlere dahil edilmeleri ve anayasanın gözden geçirilmesi de öneriler arasındaydı.

Taliban ise "Barışçıl çözüm" için Afgan hükümeti yerine ABD'yle doğrudan görüşmelere açık olduğunu belirtmiş, buna karşılık ABD yönetimi Taliban'a yönelik hava operasyonlarını artırmıştı.

Geçen hafta ABD'li komutan General John Nicholson, hükümetinin Taliban'la olası bir ateşkes için gizli görüşmeler yaptığını söylemiş Taliban ise iddiaları reddetmişti. (İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş: